Bada ar det basta vi vet

Vi gillar Hua Hin! Har kan man bada hela dagen och det ar just vad vi gor.

Idag var vi alla redo att hoppa i kl 8. Forutom att bara vara i poolen har vi samlat massor av snackor pa stranden, byggt sandslott och pysslat. Vi lamnade poolen 17.30. 18.30 var vi tillbaka for ett kvallsdopp.

Vi dyker, vi simmar, vi gor bullen, vi kommer under vatten och vi tar oss till kanten. Allt det oavsett alder och djup. Vi ar kanske for oradda for vart eget basta...

Plotsligt hor nog hela hotellet:

"Jag hopa.

Ok. Vi tar emot dig, det ar valdigt djupt har Mini. Vanta.
  
Nej kan sjalv, jag hopa sjalv. Nej ta emot, nej. Jag hopa sjalv." 

Det kan tankas att vi har tva simmande tjejer inom kort.

kram


Thailand

Vi åker till Thailand imorgon. Det blir underbart och maten är förstås toppen. Men är flygplanet blått? Risken är att M inte följer med om flygplanet inte är blått. Hon är fortfarande väldigt besviken på att inte vårt flygplan från Sverige var blått. Blå är "favooitfärgen". 

Thailand är ett land som vi har diskuterat i flera flera år. Ska vi? Nej det ska vi inte. Ska vi? Nej det ska vi inte. Men kanske, nej det ska vi inte.... Några av oss har ett annat land som vi hellre vill åka till. Men nu blir det ska vi, och ja det ska bli kul. Fast vi är ledsna över att vi inte kunde åka till bästa bästa Lotta&Anders. Vi vill vara med Wilner, Lisa och Klara. Vi vill se var ni bor. Tråkigt.

Kram



Yu Yuan

Efter en lite paus med födelsedagsfirande och annat kommer här fler bilder från utflykten i måndags.

Yu Yuan var som sagt nästa stopp. Det är en fin liten trädgård med många hus i gammal kineisk stil. Trädgården är från 1559.



Tänk när jag skulle framkalla bilden var det någon jag kände igen i fönstret...

Utanför Yu Yuan är det kommers som gäller. Eller te i det gamla tehuset. Mat är också ett alternativ. Fast först måste man ta sig över bron som går i sicksack.  




Lite bus blev det förstås, farbrorn bredvid undrar nog om de verkligen kommer att kasta i barnet. Nedanför simmar feta guldfiskar. Nej såklart inte, Estrid fick istället ett kex av en dam så att också hon kunde mata fiskarna.


Lite kallt som ni ser.






Då är det bra att få i sig något varmt. Vårt val blev



Sparris och ja inte vet jag...

Därefter lämnade vi Yu Yuan för högre höjder!

2-åringen

vill också vara på kalas. När hon ser bild på mormor lägger hon sig ned på soffan och kör igång sitt mantra för dagen: jag vill vara med mormor, jag vill vara med mormor, jag vill vara med mormor. Jag vill inte vara här hemma, jag vill vara med mormor. Hon är så ledsen när hon säger det, lilla lilla M.

Nu ritar hon en klänning till mormor (vi vet inte om det var något fel på den snygga hon hade på kalaset?).
Helt plötsligt hör vi "vad kommer sen? VAD kommer sen?". Hmmmm... Jaha hon ska skriva något, hon frågar som E brukar göra när det är ord hon inte kan skriva. M O R M O R.

Vi får skicka resultatet.

Kram från M till M

Utflykt måndag

Vi ligger lite efter och inläggen kommer i oordning här på bloggen. Förlåt för det. Men nu tillbaka till farmor och farfars besök.

I måndags var det sightseeing som gällde. Det var kallt och det har vi skrivit om tidigare. Mini hade förmodligen de varmaste kläderna av oss alla.  

Vi började med att besöka ett tempel. Farfar ville inte riktigt vara med i ritualen sa han först. Sen stod han där




och var ganska engagerad.






Farmor och Estrid vände sig åt rätt håll.





En del av familjen Backteman. Vi saknar några. Det blir så när man är i Kina.



Kan inte låta bli att ta med den sista bilden. Fin bild på två som busar.

Nu åker vi till Yu Yuan



Vi vill vara med

Åh vad vi vill vara i Stockholm nu. Vi vill också vara med på öppnandet av blomsteraffären Hjärta, vi vill vara med på festen och vill vara med och fira världens bästa som både öppnat butik och fyller år. Men det gick inte att få ihop och vi kanske inte klarar av det ännu heller. Vi får helt enkelt fira så gott det går här i Shanghai. Håll tummarna mormor så kanske det blir fyrverkerier över hela Shanghai för dig!

Grattis Grattis Grattis världens bästa mamma. Jag tänker på dig.

Trista torsdagen

Så var det då slutligen torsdag och farmor och farfar skulle åka hem. Önskemålet var en middag på någon av restaurangerna i Taikang Lu. Vi färdiga att åka. Eller nej det var vi inte, vi var inte tillräckligt fina för sista middagen. Det blev tårar, det blev sparkar i golvet och sen ett snabbt ombyte i taxin på vägen. Vi tänker just nu mycket på vad andra tänker och tycker. Hur kommer vi ifrån det här? Tips någon?

Vi fick såklart en toppen kväll och satt dessutom utomhus. Farfar frös kanske lite, Estrid också men överlag var det toppen och Taikang Lu är fint på kvällen också.

När vi kom upp till oss efter det tråkiga avskedet sa Mina "jag tyckte det var kul när farmor och farfar var här". Estrid sa ingenting, hon började istället gråta.

Kram


Tanden är borta

Det var på tiden tycker E och tittar på hålet som är kvar. Hon är väldigt stolt förstås! Nu får vi se om tandfén kommer?


Födelsedagen i bilder

Pontus stora dag dokumenterades förstås. Tyvärr har vi inte lyckats få ihop kameran och datorn så det är fortfarande bilder från mobilen som gäller. Tips någon?

Födelsedagen började med frukost på sängen. Därefter lyxlunch på M on the Bund. 
Vi firade förstås dagen ytterligare genom att köpa vår favvotårta på bageriet tvärs över gatan, dvs chockladtårta med hallon och blåbär. Vi tog en halv tårta eftersom vi var mätta efter lyxlunchen.



Notera att den lilla chokladälskaren står beredd att kasta sig över tårtan. En halv räcker knappast när hon är i farten. Mera jag vill ha mera hörde vi nästan före hon svalde första tuggan.

På kvällen valde födelsedagsbarnet Teppanyaki. För 180 RMB får man free flow av mat och dryck. Kanske kan man tycka att barnpriset 90 var lite väl magstarkt. Ris och sodavatten blev deras middag, när laxen väl kom då var de mätta.




Vi tog en promenad i det (då) sköna vädret.

Kram

Vantar och mössa på

Nu är det kallt i Shanghai igen. Idag hade M på sig fleecetröja, väst, mössa och fingervantar när hon gick till dagis. Vi är glada att vi fick tillfälle att visa farmor och farfar ett fint och varmt Shanghai. Idag blir det utflykt i en betydligt kallare stad. Det blir tempel, gamla stan, yu garden och drink högt högt upp.

E är hemma idag igen. Hon vill vara med oss, men helst vill hon bara vara hemma. Eller så vill hon gå till skolan men då får hon inte vara med farmor och farfar och så vill hon vara hemma. Men inte på utflykt och inte i skolan, eller så vill hon gå till skolan men då bara halvdag. Eller heldag. Ja ni förstår hur tankarna har gått hela morgonen. Nu pysslar hon med Liu Mei och farmor är imponerad av att hon faktiskt pratar engelska. Hon vill absolut inte prata engelska med oss. Vi har undrat om hon får så många prickar för bra uppförande pga att hon är så tyst. Men så är det inte, både fröken och andra föräldrar säger att hon talar engelska. Skönt.

Vi ska hämta glasögon också.

Vad ska ni göra?


Dåliga på att skriva

har vi varit. Förlåt men det är fullt program i Shanghai. Det är fortfarande väldigt fint väder och vi äter lunch på uteserveringar varje dag. Det har även varit flera kalas, vi har shoppat och vi har spelat golf.

Nu ska vi äta på en bra och billig kinesisk restaurang. Vi har inte varit så bra på att äta kinesisk mat så det är på tiden. Lovar bilder snart, bara jag förstår hur man gör med kameran.

Ni hao ma?

Farmor och Farfar är här

och det är väldigt roligt tycker vi. Igår var E och M uppspelta förstås, de hoppade runt och pratade om än ännu högre. E ville veta när farmor och farfar flög in i Kina för hon måste berätta detta för sin fröken.

Idag firar vi. Inte bara att farmor och farfar är här, utan förstås P's födelsedag. Vi har sjungit, ätit smörgås i sängen, gått hemliga gången, ätit finlunch på uteservering i solen, kollat utsikten, sjungit igen och ätit tårta. Nu dricker vi champagne. Snart ska vi gå och äta på resto, det blir japanskt.

Imorgon blir det polisstationen, shopping och golf. Sen mer kalas.
Ni får bilder senare.

Kram från oss i Shanghai

Söndag, om än ännu bättre väder, presenter och kalas

Så kom söndagen med ännu bättre väder och närmare 20 grader. Vi var nog de enda som hade plockat fram sommarkläderna (eller kanske ännu inte givit upp hoppet och plockat undan sommarkläderna..)




Ännu mera shopping var målet, denna gång Carrefour. Första gången för mig och barnen. Herregud vilken galen affär, man blev trött av att bara ta sig in. Det man inte kan hitta på Carrefour hittar man nog ingenstans konstaterade L. Nja sa P, som varit där flera gånger nu, du hittar knappt något du känner igen. Vi undrade om vi skulle våga prova någon av alla de korvar som fanns, men fegade ur i sista stund. Kan man äta hot dog?




P fick äntligen sin födelsedagspresent. Vi talar tyvärr inte om årets födelsedagspresent utan förra årets. Inför kommande födelsedag kändes det bra att hålla det vi en gång lovat. Som ursäkt måste vi säga att vi då för nästan ett år sedan tänkte vänta till våren, men när våren kom stod vi inför flytten. Det fanns några cyklar att välja på, ni ser bara en bråkdel. Det blev en Giant. En väldigt bra cykel enl M.

Efter denna upplevelse pustade vi ut i solen på balkongen.




Dagen avslutades för Es del på kalas. En klasskompis fyllde år och hade kalas på ett lekland. Det var pizza, chips, morötter, trekantsmackor med strössel och bananer. Det anordnades tävlingar med priser som nästan var finare än vad födelsedagsbarnet själv fick i present (alla fick pris). Därtill goodiebag.

För Ms del avslutades dagen i ytterligare ett bad. 

Övriga två lyckades i sista minuten slå till på ett skåp som vi tittat på sedan vi kom hit. Ett fint modernare kinesiskt skåp som numera är vår hall.

Alla konstaterade vi vid läggdags att nu är det inte många dagar kvar tills farmor och farfar är i stan. Jippie.

Lördag, underbart väder och div inköp


Det är höst i Shanghai. Löven faller från alla fina träd som kantar gatorna här i de gamla franska kvarteren.

 

Nu har han förvisso använt sin bambuborste så ni ser inte hur mycket löv det blir, men div sopor kom med! Så kan det också gå till. 

Det har varit underbart väder, trots hösten. Vår lördag började med diverse inköp; present till kompis, tofflor inför vad som komma skall och några leksaker. Lunchen hoppades vi kunna tillbringa på en uteservering, men det var förstås fullt i det fina vädret. Därefter tog vi en promenad hem.

Vi kan inte riktigt sluta fascineras av att människorna i kvarteret hänger ut sina kläder på gatan för tork/vädring. Vi har skrivit om det tidigare men aldrig har vi sett att barnet i familjen får en egen liten plats.





Vi hörs

Vi klarar oss själva

Efter middagen gick vi ned till poolen. Jag, L, har inte varit där på flera veckor och blev väldigt imponerad. E hoppade förstås i och simmade som vanligt. M tog trappan, det blev djupare och djupare. Plötsligt bottnade hon inte. Istället började hon simma. Hon simmade såklart på sitt sätt (och med puffar) men hon tog sig framåt! Jag blev nervös och försökte hjälpa till, "no jag kan själv, no jag kan dee, jag kan simma". Hon snurrade lite och tog sig fram till andra kanten och klättrade upp. Sen hoppade hon i, kom under vattnet, kom upp och tog sig tillbaka till kanten. "No" var också svaret när vi frågade om vi fick ta emot henne när hon hoppade. När M äntligen frågade om hon kunde få hjälp blev E jätteglad och simmade/gick med henne på ryggen. Därefter hoppade E och M hand i hand från kanten - yi, er, san, si, wu, liu, qi, ba, jiu, shi och hopp. Mitt i allt hörde vi "vi klarar oss själva. Vi kan hoppa, vi kan kinesiska och vi kan simma". Ha en bra kväll

Mera skum?

Vi undrar hur det kan bli så mycket badskum i ett badkar?




"Mera vill vi ha svarar E och M. Vi badar. Jaa, det är så! Mera skum, mera vatten tack. Vi har hattar"

Några av oss funderar på vad som händer med skummet som hänger på kanten och liksom glider ned. Ska vi torka upp ännu mer?

Hittills den här veckan har vi

funderat på om det är lång tid kvar tills farmor och farfar kommer
badat med alldeles för mycket skum
inte ätit så mycket mat
stökat till i våra nystädade rum
planerat för flytten hem
satt upp lampor och några av de tavlor vi hade med oss
varit på Ikea
funderat på om portvakten känner igen farmor och farfar
ätit kinesisk medicin mot hostan
köpt nya lampor
rensat och kastat en hel del 
varit helt förtvivlad vid lämning på skolan
ätit pasta
ritat väldigt många teckningar
letat efter bokhyllor
köpt en likadan dörrmatta som grannen
börjat prata engelska och kinesiska, om än försiktigt
längtat hem så mycket att vi inte riktigt kan prata med alla er där hemma som vi tycker om
undrat när den där tanden ska lossna - lossnar den verkligen av sig själv?
funderat på hur den första människan föddes

En lista blev det
kram från Shanghai


Lördagens halloweenfest

Halloween är stort i Kina. Nedan några bilder från den årliga halloweenfesten på skolan/dagis.








 






Estrid och hennes klasskamrater hade målat en fin pumpa, se ovan.

Det hade förstås Mina och hennes kompisar också, se nedan.
,


Wulumuqi Lu

Vi åkte taxi häromdagen, det gör vi ofta men inte alla dagar. Vi hade sagt adressen och taxin körde på en av gatorna nära oss. Mina ställer sig plötsligt upp och säger "olomotji lu sa jag" och pekade samtidigt så att taxichauffören skulle förstå att han skulle fortsätta köra rakt fram. Helt rätt uttal, men vi åkte ju rakt fram? "an fu lu där sen" fortsatte hon och vinkade med handen. Perfekt nu kan vi alla ta oss hem, om vi nu skulle tappa bort varandra. Det enda emot var att taxichauffören skrattade så mycket att han nästan missade att följa vägbeskrivningen dvs att ta vänster på Anfu Lu.


RSS 2.0