Mormor, Mina och frisyren

Visst har väl mormor och Mina samma frisyr? Det är flurigt bak och mycket fram.. 



Mormor och Mina, Mina och Mormor.  

Dagen till ära hade Mina själv bestämt sig för vad hon skulle ha på sig (så som oftast). Det blev zebrarandigt, militär och tiger.


Mysmorgon

Morgonen började kring 06 med en arg Mina som skulle se film, hon har morgonhumör den flickan. 07.20 vinkade vi av Estrid och Pontus (en till skolan, den andra till golfrundan) och åkte upp till 15e igen för att krypa ned under filten och läsa några böcker. Sen kom vi på att vi skulle fika på vägen till dagis. Eftersom jag ändå hade tagit ledigt någon halvtimme ledigt tyckte jag att jag kunde passa på och tänja på minuterna lite.... och dagis börjar ju inte förrän 09.30.

Busigt!








Så nu är det bestämt, det här ska vi unna oss oftare!

Regn och grisslamsor

Idag skulle det vara, eller ja det var, BBQ på Estrids skola. Ett "welcoming back party" helt i amerikansk stil. Fast den så fina morgonen övergick till




REGN.

Vi packade väskan eftersom skolan hade sagt att partyt skulle vara utomhus oavsett väder. Under tiden grät Mina eftersom hon ville ha sina galonisar på sig på en gång, och regnjacka och gummistövlar. Jag kan förstå henne, sist hon hade allt det där tillsammans var väl i april förra året och galonisar kan man ju verkligen längta efter. Med shorts och t-shirt under fick hon som hon ville, fast gummistövlarna fick stanna hemma.  

När vi äntligen kom fram till skolan hade det slutat regna och vi ställde oss glatt i kön för att få BBQ-biljetterna. Då började personalen ropa att de hade skjutit upp festen till imorgon pga av ovädret och det faktum att bandet inte kunde spela när det regnade. Bandet? De hade skickat ett mail sa de. Mail? Vi som stod där lydigt i kön fick förstås kom in om vi ville och komma imorgon igen för den delen... Mailet kom en och en halv timme före utsatt tid. Många hade läst, väldigt många hade inte.

Det hela slutade med ett kärt återseende av förra årets kompisar, massor av spring och lite bus med en ny klasskamrat. Dessutom endast enstaka regndroppar och en hel del sol.




Den här "stolen" har Estrid försökt att beskriva för oss hela veckan.




Mina tyckte att den var lite läskig och hon vinglade rakt in i mig efteråt.

Nu undrar ni förstås hur BBQn var? Hmmmm vi fick välja mellan korv eller slamslor av fläsk i en macka (lite som en hamburgare men med fläsk formade som små maskar). Vad tror ni jag valde? Pontus? 

Ha en bra lördagkväll!

Ocean Trout

Det blir aldrig aldrig Ocean Trout i Shanghai igen, jag vet inte ens om jag vågar mig på att beställa fisk på restaurang överhuvudtaget efter det här. Snälla påminn mig någon om jag tvivlar!

Ett var säkert den stackars forellen kom inte från havet hur mycket servitören än försökte säga att så var fallet. Nej snarare från någon dyig, grönbrunaktig liten insjö. Förmodligen en av de där sjöarna nära kemikaliefabrikerna. Det var en riktigt dyig smaksensation igår, inte för att jag ätit dy förut men det smakade som det luktar!? Tur att sällskapet var trevligt!


Badmössorna

På sin nya skola har Estrid simning på schemat. E gillar att simma och hon är helt orädd som ni vet. Men att dyka, hoppa från hög höjd, göra bomben och simma under vattnet med badmössa? Bu jiao. 

 Som tur var hänger lillasyster med på allt. Två speedos är inköpta!




Hmmm, nej barnen är inte sjuka och Mina har inte gulsot. Hon har heller inga eksem i ansiktet (vad vi kan se). Det är bara speedos och den nya appen....

Bättre med känslan av 70-tal?



Kram

(Härom)dagens val



Klänning skräddarsydd från SH, strumpor farmors och skor från H&M. Och ja strumphälen ska hänga ut, det passar bra så:)



Bröllopsdag



En av oss fick blommor igår. Sju rosor, sju år. That's that. Over and out.

Buffén är uppdukad

Jordnötsringar, nachochips, noona och mappen. Allt på samma gång. Klart man ser lite hemlighetsfull ut när mamma kommer förbi. Var det månne kokakåla eller sprite till det?




Sleepover



Idag blev det ett besök på Ikea. Det var som vanligt fullt med shanghaineser som sov. De sover överallt, på sofforna, i sängarna ja i princip på vad som går att sitta på i utställningen. Om de inte sover så sitter de bara där och pratar eller kollar TV. Gärna samtidigt som de kollar sin Iphone eller knapprar på datorn. Man slutar aldrig att förundras av detta land....


Mina två dagar

E hälsar att hon efter omständigheterna mår bra. Det här med att åka buss tycker hon är spännande och hon har t o m fått en liten present på vägen hem. Skolan är toppen men eftermiddagsmålet som hon släpat i ryggsäcken hela dagen kunde vara bättre. Som tur var kunde hon värva några köttbullar. Nu ser hon framemot nästa vecka!

Good hairday?

Idag kom jag hem från jobbet vid 13-tiden (jag har ju trots allt semester). Liu Mei studsade upp från stolen och berättade att hon inte sett varken Mina eller Pontus på hela förmiddagen. Nej mycket riktigt de hade somnat om efter morgonens avsked. Efter mycket om och men fick jag Mina att gå upp ur sängen



Vi kan väl gå till lunchen direkt eller vad tycker ni?

Ettagluttare

Vår stora lilla tjej börjar ettan och ska åka skolbuss helt själv, alldeles ensam redan första dagen. Lilla lilla tjobilobi. Vi var förstås där igår men det är ju inte samma sak som att hoppa på skolbussen helt själv, vara i skolan helt själv ja ni vet. Skärp dig säger nog P när han ser det här inlägget, det har han sagt i flera dagar.

Hon såg lite vilsen ut när hon skulle hitta en plats i bussen. Kompisen från huset, som ska gå i samma klass, satte sig på en ensamplats. Lite lågt hörde man "vart ska jag sitta...". Jag kan inte låta bli att undra hur bussfärden gick? Pratade hon med killen bredvid (som vi tror är svensk)? Har hon haft det bra hela dagen lång? Hur gick det med brickan vid lunchen, spillde hon ut glaset? Hjälpte hon Hugo med engelskan? Har hon hittat några nya kompisar? Hur var Mrs Wiser? Får hon några läxor?




Kommer ni ihåg er första skoldag?

Familjedag



Ett glatt gäng på väg till familjedag på den nya skolan. Lagom tröttmosiga...

Det åskar, blixtrar och fullkomligt öser ned



och taxichauffören körde fel. Det börjar bra det här...
E konstaterar att det blir bättre när hon åker med bussen imorgonbitti, "bussen kör ju inte fel i alla fall".



Anfu Lu 17/8 02.00

02.00 verkar vara ett magiskt klockslag. Liksom förra gången vi kom tillbaka från Sverige samlades vi första natten i köket. Vi knaprade hårdbrödmackor med smör och drack vatten. Enda skillnaden från vårens "hem"resa var att det i natt även erbjöds stekt ägg (ett tecken på att vi var väldigt pigga). Varför just kl 02.00? Det är ju inte så att vi har gått upp kl 08.00 under semestern i Sverige. Välkomna tillbaka till Shanghai och välkomna tillbaka till bloggen! Rättelse efter lite sömn: 02.00 i Shanghai betyder ju inte att klockan är 08.00 i Sverige! Vad tänkte jag på? Kan bara skylla på trötthet och jetlag...

RSS 2.0