Kan man raka sig varsom?

Mycket har vi varit med om under våra taxiresor i Shanghai men idag var det nog en av topp tre. Jag hoppade in, sa Huai Hai Lu/Danshui Lu och tog upp min bok. Det var som vanligt med andra ord. Efter 7 sidor hörde jag ett konstigt ljud. Det hördes svagt men det var ett ljud som vi aldrig tidigare hört i en taxi. Jag tittade upp, tittade undrande ut genom fönstret men nej ingenting. Sen såg jag genom skölden (ngt som alla taxichaufförer i Shanghai har runtomkring sig) att chauffören satt där med något i handen. Det visade sig att han rakade sig med någon konstig rakapparat samtidigt som han körde bilen. Det kändes inte så säkert, inte trafikmässigt inte hårmässigt.

Ett önskemål är att shavingroom.se etablerar sig i Shanghai. Då skulle vi bli väldigt glada!

Kram

ps. Tips till shavingroom: Här finns det reklamplats i taxibilarna i form av kort tvreklam. Enda nackdelen just nu är att det är bakom skölden.



Söndagspromenad

Idag blev det söndagspromenad i ett soligt men kallt Shanghai.

Lite bus, lite spring

och en man i morgonrock! 

Därefter lunch på ett nudelställe.  


Dock utan nudlar för barnen. Barnens rätt kostade 18 RMB och till det ingick soyakokt ägg. Ägg var mums tyckte Mina. Hon verkade inte alls störas av att soyakokta ägg (som säljs i minsta lilla mataffär/hål i väggen) stinker förfärligt.

Sen skyndade vi oss hem för lek med kompis A. Papporna spelade squash. Vi andra var haj, jaguar, kanin och lejon i lekrummet. I lördags var hela familjen hos oss på middag. Således en mysig lördag och en mysig söndag.

Fredagens utsikt

Två av oss åt middag på en fin resto med den här underbara utsikten.



Flaggan vajade. Den vajade väldigt mycket. Den vajade så mycket att vi inte kan beskriva med ord och det var inte storm i Shanghai. En hårtork i närheten?



På M hade de Ravenswood. Det var riktigt längesedan vi smakade ett glas Ravenswood, gott!  "Jansson's potatoes with anchovies" smakade dock ingenting, synd. Men passar det till lamm som serverades som kokkött? 

Därefter gick vi vidare till en svensk afterwork som börjar efter 10 och närmare 12. Där var det om möjligt ännu bättre utsikt, men inga flaggor och inga bilder.

Kram


Den passar mycket bra

Mina har insett att Shanghai är en bra stad för shopping, "den passar mycket bra" säger hon hela tiden numera.

Shanghai

 Shanghai är trots allt Shanghai. Häromdagen var det ingen smog utan bara Shanghai.







När man står nedanför dessa byggnader är man liten.

Från 92a våningen ser man detta.



Vi har insett att vi gillar Shanghai. Vad tycker ni?


Smog

Notera den dåliga luften i söndags (syns även på tidigare inlägg). Inte alls bra för fönsterputsaren, inte bra för någon.




Vilket jobb

I söndags vaknade vi av det här utanför sovrumsfönstret.




Vi pratade väldigt mycket om hur det hela gick till
och tittade väldigt noga när det var dags för lekrummets fönster.




Vi insåg att de har en liten säkertslina och hjälm. Det är alltid något, det är bra!   



Hyacinten

Före jul köpte vi några hyacinter. Vi tänkte att hyacinter ger lite julstämning och doftar gott. Igår den 
23 januari blommade den första.

 


Den doftar gott men den lilla lilla hyacinten blev inte så mycket mer än såhär.


Systern

E&M badar varje dag. Shanghai är kallt och bad är en bra värmekälla. Handduken måste dock vara inom räckhåll och kläderna kan inte vara långt borta. 

Sedan en tid tillbaka har E lagt fram nattlinne till sig och sin syster. Ingen ska behöva frysa och allt är förberett!




Häromdagen lagade hon även mat. Mini och E fick äggröra med mortadella, ost, majs och gurka.

Estridbästrid


Middag med tulpaner

Ikväll blir det middag här hos oss med några kompisar och vi har tulpaner på bordet. Rosa och sådär krispiga är de. Det betyder att det vår eller hur? Trots att det efter veckans snöoväder här i Shanghai fortfarande ligger snö lite här och där. Ja vi håller tummarna för att våren snart är här!

Favoriter

Veckans favoriter är







Antagligen kan ni gissa vem av oss som valt vad:)

Att tvätta fönster

Så här tvättas fönstren i vårt hus. Ett litet rep och en hink är allt man behöver. Uppe på taket stod en man och kontrollerade så att allt gick rätt till, det måste kännas tryggt!

Mer samarbete om arbetsvillkor behövs...


Jag tycker om

dig ropar Mina till Estrid och slänger sig om halsen på henne. Det är det första hon gör när hon ser att Estrid är vaken.
En anledning till de orden kan vara att Mina, som är sjuk, fick vara hemma igår då vi var bjudna på middag. Snälla Liu Mei kom men M var förstås lite ledsen när vi gick. Vi tre som åkte hade dock en väldigt trevlig kväll med god mat och lek från det att vi kom till sena natten. Det mest troliga är förstås att hon vet att hon har världens bästa syster!
Ha en bra söndag

Två fina

på sista shoppingrundan! Ja det gick att handla mer, det går alltid att handla mer i Shanghai:)

Julgransplundring

Före alla åkte hem hade vi julgransplundring här på AnFu Lu. Estrid hade laddat i flera dagar och förberedde påsar med godis till allihopa. Hon var väldigt bekymrad över att vi skulle ha plundringen en fredag eftersom man inte får äta godis på fredagar, men vi ändrade lite på reglerna (för första gången:)). Finklänning hade hon tagit på också!
Jag skulle tro att Liu Mei trodde vi var galna som sprang omkring och viftade med händerna kring öronen. För att inte tala om när vi skrek i slutet av raketen.

Bara vara

Vi hade en ledig dag igår. Inget planerat och känslan av vad ska vi göra, vi måste göra något kom och gick. Men vi höll oss till att bara vara. Vi sov lite extra, vi promenerade och vi åt en sen lunch.
Mina har aldrig provat varm choklad så när det fanns på barnmenyn slog vi till.
Vi trodde det skulle bli succé. Hon drack det gjorde hon men mumlade hela tiden "jag vill ha choklad, jag vill ha choklad" och rörde runt med skeden för att komma förbi grädden.
Nej, nästa gång blir det ingen barnchoklad!

Nya bilder

har Andrea ordnat. Tack bästa!
Ovan ser ni en bråkdel av vårt liv det senaste halvåret.

Två dagar senare

förstår vi fortfarande inte vart de tog vägen. Först var de här, sen var de borta. På AnFu Lu pratar vi nu om april och undrar om det är nästa månad eller kanske på lördag?

Här är vi alla på The Bund. En suddig bild tyvärr men alla är med och det är huvudsaken! Vi försökte få en bild samtidigt som I♥SH visades men istället blev det en lampa - vi uppmanas att snåla på energi eller? Vi enades om att vi alla gillar SH på något sätt:)
Kram

Shopping för alla

Shoppingen i Shanghai passar oss alla. Dessa 18 kronors puffar gjorde oss berömda i kvarteret.
Människor vände sig om efter oss....

Mormor på Wulumuqi Lu

Vi tog en promenad med mormorx2 på Wulumuqi Lu.
Hörnet AnFu Lu.
Ett obligatoriskt stopp hos avokadotanten.
Full fart.
På Wulumuqi Lu hittar man det mesta: tofflor, grönsaker, medicin och kvällens middag...
Efter en lång promenad möttes vi av de här tre bästa för en trevlig lunch.

Sista självande minuterna

känns det som. Vi ska hinna med så mycket.
Något vi inte har hunnit med är bloggen, sorry. Stora datorproblem här i Shanghai. Jag får försöka återkomma med berättelser om vad vi gjort - och vad vi inte har gjort - de här dagarna. Mysigt har det varit. Exempelvis har E och M kommit på att man ska sminka sig. De sitter som kusinerna vid spegeln. E har ritat ögonskuggor på ett varsit papper; rött, grönt och blått:)
Vi har heller inte ätit på den här restaurangen. Tre stycken såg närmast livrädda ut när vi nämnde att vi bytt middagsplaner:)

Park, shopping, mat och utsikt

Många aktiviteter har vi här i Shanghai. Igår var vi i People's Park och åkte karuseller. Sen shopping på tygmarknaden och mer, om det nu går, shopping på gatorna där vi bor. Idag har alla utom jag, Linda, varit på Shanghai Ocean Museum.

Nu blir det god mat här
http://www.lostheaven.com.cn/

Därefter en promenad med följande utsikt



Vi hörs!


Tre dagar

har de alla varit här och vi tycker förstås att det är väldigt mysigt! 

Vi har haft julklappsutdelning. Estrid hade en bra och rolig lösning på hur man delar ut julklappar utan tomten.    




Vi har även shoppat och sovit. Vi har lekt. Vi har ätit. Vi har gjort pedikyr/manikyr. Vi har cyklat. Vi har sett fyrverkerier. Vi har åkt taxi.

Vi har dock få bilder just nu. En enda "bra" från nyårsafton hittills.

Mormor i Kina!

Det kommer mer bilder.

Kram och Gott Nytt År

RSS 2.0