Chanel

Coco Chanel är aktuell oavsett var man är; i Stockholm, på Kho Kho Khao, i Shanghai, i New York. Det är väskor, solglasögon, kavajer, tvåfärgade skor och eldsprutare.



Full fart på Anfu Lu




Do you have a klo?



Pontus bjöd på middag idag. Det var inte särskilt gott men dyrt. Kocken hade lovat gastronomisk upplevelse om man bara hade rätt dippsås/sky till.

Söndagsmys

Vi har haft en toppen dag med om ännu bättre väder, lunch ute och mysig söndagsmiddag med kompisar. Efter middagen bjöds det på underhållning i form av sjörövarfabbesång så högt det bara går och chicken dance. Det enda negativa den här dagen var att vi fått virus på datorn. Igen. Vi börjar tröttna på diverse datorhaverier. Det gjorde att vi höll på att missa kalaset i Stockholm, tur att vi kan se er via iPaden. Grattis igen! Nu blir det film.

Läppsiftet

En halvtimme blev resultatet. Lipstick Tower var återigen i blickfånget precis på sekunden halv tio. Vi tar faktiskt tillbaka att vi skrev bra, även om en halvtimme är bättre än ingenting.


Earth Hour

Med viss förvåning såg vi att lamporna på skyskraporna runt omkring oss faktiskt släcktes. Lipstick tower är mörk, huset som har texten Shanghai och blinkar i olika färger är mörk. Några av de andra husen är också mörkare än vanligt. Det skedde dock en halvtimme efter utsatt tid, men eftersom alla har sagt att Shanghais ljusshow till stor del fortsätter trots Earth Hour kan vi bara säga bra jobbat Shanghai!

Och ja jag använder såklart batteriet...




Vårkänslor

Våren är här. Idag blir det promenad i solen, ballerinor utan strumpor, kaffe/lek i parken och lite finare pannkaksmiddag med familjen Elving. Kanske hinner vi sitta en stund på balkongen och dofta på körsbärsblommorna. En bra dag helt enkel. Vad gör ni?


Än slank hon hit, än slank hon dit

Liu Mei nämnde idag att hon inte kan torka golv när Mina är hemma för då åker Mina "tjoff here and tjoff there". Pontus kunde bara nicka, han har sett det med egna ögon. Hon kan helt enkelt inte gå på golvet om det är blött. Ja han skrattade lite lite, och ja vi har skrattat lite mest hela kvällen. När man tänker på det kan man inte låta bli, underbara underbara Mina som ramlar än hit än dit så fort det städas med mopp.

Thailand igen

Vi har missat att visa våra sista dagar i Thailand. Tidsbrist och hemska händelser i ett land nära kom emellan.
Sista anhalten var återigen Khao Lak och vi fick äntligen träffa kompisarna E, E och A (som kom från just landet nära).   

På vårt rum möttes vi av en liten elefant. Mini vågade knappt tvätta händerna eftersom hon då måste förstöra stackars Elefant och hans gröna ögon..



Återigen var poolen i fokus. På hotellet fanns massor av pooler, vi hann inte ens med att bada i alla pooler. Favoritpoolen var den med rutschkanorna. Precis vid den poolen kom det inte ens den minsta vindpust så mammorna och pappan var tvungna att bada lika mycket som barnen.



Stranden var faktiskt lite poppis den här gången. Där fanns det lite skugga och man kunde beställa himmelsk hallonglass i massor.




Sista kvällen hade gulliga C ordnat ett långbord på stranden (hmm nästan den enda bilden där L syns) 

Dessutom hade hon ordnat lanternor.  




En till oss var och när man släppte lanternan skulle man önska sig något. En av oss önskade sig ett husdjur. Ett husdjur som man kan krama och som man kan gosa med. En hund, en katt, en kanin? En hund en katt, en kanin? En hund en katt en kanin? (detta mantra beskriver bara de dagar då det inte är gråt och dumma dumma mamma, dumma dumma pappa JAG VILL HA ETT HUSDJUR).

Fast vi har ju Sköldis och han tyckte nog att det var supermysigt att vi kom hem efter att ha varit borta en hel vecka. Han hade verkligen saknat oss...



Det lilla i det stora

Små små saker som är av betydelse här och nu.



En fläta som storasyster.



Fint träd på balkongen


Saker som är bra att ha

Jag, L, tappade mitt örhänge under kylskåpet (fråga mig inte hur). När vi skulle försöka få fram det kom Estrid med en kikare och en ficklampa. Mina kom i gummistövlar och hade fällt upp sitt paraply. Det allra nödvändigaste när man ska ta fram något litet under ett kylskåp:)

Saltbrist

Dessa dagar handlar det mesta om de hemska händelserna i Japan. Rykten sprids som en löpeld här i Shanghai. Häromdagen kom ett falskt mass sms om att alla måste hålla sig inomhus. Idag säger mina kinesiska kollegor att allt salt är slut i Shanghai. Liu Mei säger samma sak, människor hamstrar. "But don't panic" lade min kollega till, salt är ett måste annars kan shanghaineser inte laga mat, att det innehåller jod är bara ett plus. Fast å andra sidan kommer ju saltet från havet och havet är redan radioaktivt så frågan är om man vågar äta salt?
Jod-tabletter är det ingen idé att skriva om, de var slut för några dagar sedan.

Man får dock inte glömma i allt detta att det är Japan som är värst drabbat. Inte Shanghai trots brist på vissa saker.


Japan

Våra tankar går förstås till vännerna i Japan. Bilderna vi ser är hemska och vi kan förstås inte ens tänka oss hur det är att vara i Japan just nu.

Kho Kho Khao

Så var vi äntligen på väg till ön. Vi färdas med longtail boat.



På båten kan man skicka nödvändiga saker som exvis moppar...

Mannen till vänster var oroad över Minas alla myggbett. Ön är inte så stor och när han såg oss vid annat tillfälle tog han upp det igen. Vi pratade om mygga och att hela hon varit insmörjd. Han blev dock inte nöjd förrän vi nämnde Semba. Semba kan rekomenderas om myggbetten är stora. En burk kostade 35 Baht och en extra sväng med taxin.

På Kho Kho Khao väntade lugnet och efterlängtade familjen Nyman med mormor och morfar, syster med man och kusiner.

Taxistationen. Precis bredvid köper man bensin i sjuttifemor

Vår chaufför


Gänget bakom





C&N är en restaurang vi rekommenderar. Där finns strandbord, gungor, hängmattor, soffor och underbar fisk. Dessutom en palm som man kan klättra upp i om man heter Estrid. Allas våran Madicken kan också ta sig ned igen, det var inte alla som klarade det.




Semestern

Thailand är ändå helt underbart. Om man räknar semesterdagar (dvs man får inte tänka på jobbet, inte svara på jobbmail eller på jobbtelefonen, inte heller på mail från jobbet som kommit på ens privata mail och framförallt inte tänka på hur/om vi kommer att trivas i en annan världsdel och vad som måste packas..) är det för L och P den första veckan på över ett år som vi är helt lediga.

Semestern började med ett kvällsdopp i vår pool/jaccuci.
Det var inte så kallt som det ser ut.




Dagen efter var vi redo klockan 07.00. Hotellgrannarna var vakna strax efter....




07.30


07.45 simmar vi under vattnet (vi hörs mindre då..)




Vila vid 09.00


Omgivningen var underbar



och vi hade det väldigt bra!

I en tidning över hela Shanghai

Dagens nyhet här i Shanghai är MinaFina i halvbild


Middag, lanternor och några myggor

Sista kvällen i Thailand. Det blir middag på stranden och lanternor i skymningen. Trevligt sällskap har vi också! Förutom myggen då, men de älskar oss så de kommer nog vad vi än gör. Vi har inte skrivit så många inlägg tyvärr. Vi får berätta och visa när vi är tillbaka i Shanghai. Nej här har semester varit prio ett och bad det enda målet med dagarna. Kram från oss i värmen

RSS 2.0