Saltbrist

Dessa dagar handlar det mesta om de hemska händelserna i Japan. Rykten sprids som en löpeld här i Shanghai. Häromdagen kom ett falskt mass sms om att alla måste hålla sig inomhus. Idag säger mina kinesiska kollegor att allt salt är slut i Shanghai. Liu Mei säger samma sak, människor hamstrar. "But don't panic" lade min kollega till, salt är ett måste annars kan shanghaineser inte laga mat, att det innehåller jod är bara ett plus. Fast å andra sidan kommer ju saltet från havet och havet är redan radioaktivt så frågan är om man vågar äta salt?
Jod-tabletter är det ingen idé att skriva om, de var slut för några dagar sedan.

Man får dock inte glömma i allt detta att det är Japan som är värst drabbat. Inte Shanghai trots brist på vissa saker.


Kommentarer
Postat av: mormor

Förstås att Ni måste vara aktsam, här skrivs det och pratas så mycket om detta att magen går i bitar för Ni är dock ändå ganska nära!

Ändå är alla hjälplös mot moder jord, vi hoppas på det bästa.kram och snart kommer Ni hem till svenska våren och den höga luften med klarbrå himmel o solsken alla dagar.

2011-03-17 @ 11:06:25
Postat av: Berit

Hej,

tittar ni långt bort mot horisonten och kisar riktigt mycket så ser ni ett gäng Svensk-Selinare som står där med armarna över huvudet och vajar i vinden. Lyssnar ni riktigt noga så ska ni höra de vajande små diffusa figurernas sång: kooom heem -kooom heeem....

Vi projicerar det mot er och hoppas att dessaa oerhört tragiska händelser i Japan, skall innebära att ni får tidigarelägga er resa till Sverige ett par-tre veckor... koom heem, kooom heem, vi har massor av härligt salt här, smaksatt, flingigt, jod-berikat -allt salt ni kan tänka er... kooom heeem!

Fast är det så att ni behöver vara kvar ett par veckor till önskar vi att de ska gå jättefort och att ni snart, mycket snart tassar fram, ut genom de stora dörrarna på Arlanda, så vi får rå om er!

(vi ordnar hämtning med 2 bilar)

Kram

Kram

2011-03-18 @ 10:33:42
Postat av: Pontus

Vajandet hörs och känns:)Fast det blir nog fyra som tassar ut.. Ses snart kram

2011-03-19 @ 17:08:23
URL: http://estridmina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0