After School Activities

Imorse satt jag inloggad framför datorn i god tid. 09.00 skulle de släppas, ASA alltså. Kände mig lite som en amerikansk supermom, jag var redo att slåss för mitt barn. Jag uppdaterade, uppdaterade och äntligen där kom Estrids val, klättring. Klockan var 09.10 och bara ett barn anmäld, puh det finns en chans. Jag registrerar, ser ordet successful. Uppdaterar och klassen är full, klockan är 09.12. 2 minuter har man på sig och det i ett land där internet ibland bara lägger av.... Estrid är i alla fall en av de glada i eftermiddag:) Och jag ska skicka ett mail och fråga om de inte kan byta ut säg knyppling mot exvis ytterligare en lektion i klättring.


Sen leverans

Den här har vi fått vänta på i nästan två veckor. T o m så att numret efter, daterat 17 till 23 aug kom före. Men artikeln är kvar i alla fall.


Gourmet x2

Favoritosten som snack är ett krav....


Nya frisyrer


After School Activities

Mina har valt ASA och jag skriver fel namn förstås.... E, P och L hade redan misstänkt att det skulle bli dessa val även om art (målning, teckning ja vad säger man på svenska när man talar om femåringar?) tävlade om andra platsen. Mina funderade, såg på youtube och valde Bollywood. Art blir om tre månader:) Yoga är alltid obesegrad etta när M får välja.


Alster

I sjukstugan produceras det fina alster....

https://cdn3.cdnme.se/2129943/7-3/pic_521610b6e087c334818c6bac.jpg" class="image">


Intressant!

 

 

http://www.scmp.com/news/china-insider/article/1298521/live-coverage-bo-xilai-calls-wifes-testimony-laughable-key


Redo för poolhäng;)


Frukost på sängen

Jag blev överraskad med frukost på sängen! Det blev baguette med en liten liten smula parmesan "det var det enda vi hittade". Resten hamnade visst här.... Men ändå, så gulligt av E och M!


"Jag känner mig så stor nu när jag går i skolan"

Stor ja, men också vår lilla M!


Första skoldagen för året gick super:) Åh de var glada!


Vi förbereder


Men hon är laddad

Mini var verkligen jätteglad och klarade de första uppgifterna galant (typ hitta din bänk, hitta en vän....). Hennes fröken verkar super och skolan är väldigt fin!

Vid upphämtning av uniformer krävde hon förstås att få en klänning. Hon hade minsann noterat att det, förutom den vanliga uniformen, fanns klänningar och det skulle hon ha! Hon bytte dessutom om direkt, jag tror vi får investera i en till:) Estrid har förstås redan för 2 år sedan noterat detsamma men hon skulle förstås aldrig någonsin komma på tanken att ha klänning på skolan, nej hur går det då när man står på händer? Förstår väl alla;) Dessutom vill hon absolut inte vara med på bild!


Mina i Kina börjar skolan

Imorgon är det dags, 07.35 går bussen. Hon ska åka själv....Mamman kommer nog gråta en skvätt, det går för fort:(

Tiny Tots var också som en skola förstås, men nu blir det mer som lektioner och skolbussen ger det hela en extra dimension. Och hon är inte hemma förrän 16....


Så fina


Böcker

Jag beställde två böcker och det blev fyra. Min man är bäst!


Jag saknar Pontus

Var är du? Det är helt tomt här..... Lite gammal mynta i en låda, grädde från innan vi åkte, gojibär och en mozzarella... kan man göra något av det? Det finns gamla kex också och lingon- och hallon&blåbärsylt och tacosås, bra?


Pudong 1990 vs 2010

Bilden visar Shanghais skyline 1990 och 2010. Det har hänt en del under den här tiden. 2010 hade man börjat prata om den nya Shanghai Tower, som för övrigt också är världens andra högsta byggnad (glömde nämna det i förra). Här har vi ju en bra luft TP-fråga tills nästa gång!!

Asiens högsta byggnad och ovädret

 

Igår blev den klar Asiens högsta byggnad, 580 meter hög. Kapsylöppnaren, till höger i bilden nederst, är 482 meter. På kvällen blixtrade det och åskade i flera timmar och någon har lyckats tagit dessa fina bilder (dvs inte jag).

Glad Estrid i en munk


Vi fiskar


Och Hettibetti hänger i träden

Men vad ser hon där egentligen? Älgen? Längtar!


Det blåser på båten

Fick den här av Pontus. Mina Fina, nu längtar jag ju om möjligt ännu mer tills nästa vecka!

RSS 2.0