Uppe med tuppen

Klockan halv 7 hördes viskningar, "det är morgon nu", "ja ska vi titta på poolen". 5 minuter senare hördes lite högre "när får vi bada?" 7 öppnade vi balkongdörren. Två helt orädda är vilda i poolen, de hoppar på det djupa och simmar under vattnet. Undrar om våra grannar gillar oss?

Vi fyra

En är halt, en är utarbetad, en är hes och en har squashlår.
Därför blir det La Flora. Imorgon doppar vi våra fötter här http://www.lafloraresort.com/gallery_pool_access.html#


Söndagsbrunch

För att fira att Olivia kommit till världen ska två av oss på söndagsbrunch. Brunchreston är välkänd och Aftonbladet skriver så här  http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/kina/article3744373.ab
visserligen några år sedan, men fortfarande free flow av skumpa:)

Sen blir det 2-årskalas för Ester.
Fullt upp här i Shanghai.

Ha en bra söndag

Havet

Idag har undertecknad varit ute vid havet. Det var havsbris och det kändes lättare att andas. Vi såg dock inte så långt och framförallt såg vi inte så mycket av havet.



Ute på en ö lite över 3 km från fastlandet finns världens största hamn.



Den var förstås gigantisk och imponerande. Man flyttar några människor, bygger en nästintill onaturligt lång bro, plattar till skärgårdsön och tar bort det mesta som är grönt. Inom något år har de färgglada containernas land uppstått




L

p.s ja de förflyttade människorna får förstås kompensation, lägenheter med exvis el och rinnande vatten. Det är bra. Fast de kan ju inte bo kvar på sin ö om de skulle vilja det.  

Lanternfestival

Idag är det lanternfestival i Kina. Vad hittar man på då undrar vi alla? Jo det blir fyrverkerier och massa smällare.....



Ni tycker förstås att vi är lite tjatiga som skriver om fyrverkerier hela tiden. Vi tycker också att det är lite tjatigt med fyrverkerier och smällare precis utanför fönstret. Dessutom undrar vi hur mycket pengar det är som bara bränns upp?

Nej nu kommer vi inte skriva ett enda ord om fyrverkerier förrän kanske nästa nyårsfirande!




Dansa? Yes!

Dans är en del av vår vardag här på Anfu Lu.


Det är ett, två, tre. Det är spring, hopp och snurr.



Det är modern dans.

Andrea är den stora förebilden förstås.
P is up and coming....




Nu är det livat i the Elephant Class

Som vi nämnt tidigare får barnen varje dag med sig ett papper hem där det står vad de gjort, vad de ätit och hur de uppfört sig. Häromdagen stod det på Minas lapp att Mina nu talar hela meningar på engelska, exempelvis "Miranda, come and feed the rabbit. Ohh it's sleeping". Dagen efter stod det "Mina is now very verbal in English". Vi kan tänka oss att det är en liten tjej ("jag är stor jag är det faktiskt") som numera pratar i ett. Ljudnivån i klassen har säkert ökat med flera decibel och Miranda tar nog för en andra gång tillbaka orden hon sa under de där första dagarna. "she is so shy and quiet". Tidigt i höstas försvann blygheten och nu är hon inte tyst längre. Envis som få dessutom, men det är en annan historia.


Hemma igen

Efter oändliga köer, incheck samtidigt som boarding, omtåligt handbagage, dålig mat, sprintertävling genom passkontrollen, ombyte på toalett, hiss ner, hiss upp, väntan i kylan på ytterligare flygplan och bilar i långa rader känns det riktigt riktigt bra att vara hemma. 

Bland det första jag hör är M som säger "skönt att du är hemma, mamma jag tycker om det". E överraskade med en dukning



Den allra finaste dukningen!  


Sköna Hem

Jag har precis köpt senaste numret av Sköna hem, jag har en god kopp vietnamesiskt kaffe bredvid mig och några shoppingpåsar vid fötterna. Det är bra här i Hanoi. Fast jag skulle lätt byta denna stund mot sällskapet av dessa två

Sköldis

Det Sköldis håller på med ser livsfarligt ut. Balansera på en snäcka bara sådär. 




P säger att hon försöker ta livet av sig. Sekunden efter springer han fram och lyfter upp henne. Från hoppet, från snäckan.





Hanoi

Äntligen ska jag få se Vietnam, det ska bli så spännande. Men jag har redan hemlängtan och jag har bara tagit mig till flygplatsen. En vecka utan barnen och Pontus.....

Såpbubblor








Dagen fortsatte med såpbubblor. Alla var engagerade även den gulliga farbrorn som ropade "good".

Årets första dag

Vi ligger lite efter i bloggen. Nedan är bilder från årets första dag. Det underbara vädret fortsatte och vi var i Zhongshan Park.



Det fanns en sjö i parken och helt plötsligt befann vi oss i en motorbåt....





Vi köpte proviant i form av goda popcorn, det är inte ofta man hittar det i Kina.



E var riktigt duktig på att köra båt, till skillnad mot vissa andra:) Framför oss ser ni en riktig utmaning. Alla gör inte som E och väntar på sin tur. Många tittar knappt framåt. Nej allt som oftast var en annan båt helt plötsligt före och framför, gärna lite på sidan. Hur gick det till? Det är vanligt här har vi lärt oss och nu vässar vi armbågarna ännu lite mer...




Ovan sitter vi rejält fast och personerna i bild har jagat oss en stund. De ville så gärna ha en bild tillsammans med barnen. E sa ok och efter några foton och lite puttande kom vi loss. 

  

Även Mina körde, hon fick lite hjälp av storasyster.

Parkbesöket avslutades i en hoppborg. "Det är roligt att hopa. Hopa, jag hopar" ekade över hela parken.


Jo det är sant Mina har fixat frissen hela morgonen, här i hoppborgen blev det precis som önskat. Jippi jag är elektrisk...



Estrid kom till Kina och vips kunde hon göra luftkullerbyttor, underlaget i hoppborgen var förstås bättre än hemma på köksgolvet. När barnen skulle ut från hoppborgen var alla engagerade och som vanligt blev det en ring kring oss.

Sen lämnade vi parken och fortfarande har vi några som följer oss ut.


Ännu mer fyrverkerier

Idag smäller det om möjligt ännu mer. På ena sidan av vårt hus smäller det bokstavligen i huset. På Anfu Lu smäller det 10 meters smatterbandx10. Dessutom fyrverkerier i alla riktningar som i onsdags. Här sitter vi med krutlukt i lägenheten och har precis insett att vakterna i vårt hus avfyrar de största och finaste. 

Fyrverkerierna kan ändå vara veckans favorit för Pontus.


Fyrverkerierna

Det var hysteriskt med fyrverkier vid tolvslaget, sista kvällen på tigerns år. Vår utsikt på AnFu Lu slog nog inte utsikten på the Bund men det var i alla fall AnFu Lu, det var på 15e våningen och vi såg många olika fyrverkerier över de gamla franska kvarteren. Många fyrverkerier var i färg vilket förvånade oss eftersom alla har sagt att det enbart smäller.



Nyårsfirandet

Vi var laddade och nyårsfina i nya klänningar.



Grannen hade också nya kläder...


Liu Mei är i sin hemstad och firar nyår med sin familj. I Kina firar alla nyår med sina familjer och många reser till sin hemby. Inrikes flyg och tåg är fullbokade och priserna mycket högre än vanligt.
Innan hon åkte lagade hon dumplings i mängder, för det måste man äta under nyår säger hon.



Otroligt gott var det! Vi saknar Liu Mei väldigt mycket.


Happy New Rabbit Year

Idag firar vi nyår i Kina. Det har talats om hysteriska fyrverkerier både före och efter nyårsafton. Hittills har det bara varit några smällar men vi vet förstås inte vad som väntar.... Kaninen kommer med tur och året är bra för spel! Ett bra år tycker vissa av oss:)

RSS 2.0