Två fina

 

Uppdrag

Estrid och Mina fick gå själva till affären idag. De lovade att hålla varandra i handen och inte köpa ngt annat än ägg. Jag stod på balkongen och kollade när de gick den korta sträckan på Anfu. Inte en enda gång kollade de efter mamma:(


Mode?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2189877/Meet-Face-Kini-latest-craze-hit-Chinas-beaches-bathers-wear-masks-beat-suns-harmful-rays.html

Spännande parti

Fyra brickor kvar. En diamant, två banditer och 3000 eller en svart. P undrar om han kan gömma sina 17 000 på något sätt?


Dansa poosa!


Gator i Shanghai

Litteraturstudier och Shanghai kopplas ihop.

"Det är mitt på dagen. Tvättkläderna fladdrar i den gråa havsvinden högt över cyklisterna som kommer i täta stim. Lägg märke till sidolabyrinterna!
Jag är omgiven av skrivtecken som jag inte kan tyda, jag är alltigenom analfabet.
Men jag har betalat det jag skulle och har kvitto på allt.
Jag har samlat på mig så många oläsliga kvitton.
Jag är ett gammalt träd med vissna löv som hänger kvar och inte kan falla till marken." Av Tranströmer




Mer från skolstarten

Dagens leende var inte lika stort som torsdagen (skolstart) kan jag meddela:)


Oväder

Just nu pågår det värsta ovädret jag har varit med om i Shanghai. Det är mörkt som natten fast klockan bara är halv två. Det blixtrar och åskar samtidigt, eller ja åskan slutar liksom aldrig utan det mullrar konstant och så kommer blixten titt som tätt. Vi ser hur regnet blåser sidleds förbi fönstret. En kollega sa att det var lite som tyfonen, fast ändå inte. Tur att man är inne, hoppas de andra också är det.

Skolstart

Estrid är redo för första dagen i 2an. Ny klass och ny lärare väntar. Hon kom upp med ett leende imorse, det trodde vi inte igår. Det kan vara så att denna morgon var den lättaste morgonen för i år:) Inte en enda gång var vi dumma och bara ett litet aj hördes när håret kammades. Dock blev det nästan ingen frukost, alldeles alldeles för tidigt för det.


Our hoods

I söndags blev det shopping, fika och bad i utomhuspoolen. Allt inom 5 minuters avstånd. Allra bäst var poolen förstås. Bästa Andrea hade fixat nya simglasögon. Hon är allas favorit, tur att hon är här!


Shanghai


Dagens

Idag vaknade vi alla kl 13. Galet! Vi skyndade oss till Pudongs riviera, Shimao, där vi skulle träffa Simon. Shimao är ett stort compund med pool, strand och palmer. Det närmaste vi kommer här i SH. Men gissa om vi blev förvånade när stora poolen var stängd för rengöring. Stängd? En lördag?Kinesisk logik när den är som bäst... Då det sprack upp och blev blått och således om möjligt ännu varmare var vi många vuxna i barnpoolen idag:) Som tur var var den också precis rengjord.


Redo för Shanghai


Oj vad händer här?

"Hon fick massa leksaker, och så höll hon på att drunkna och så blev jag alldeles blöt och då måste jag torka tröjan här...."


Samma lilla väg. Ett år senare.


RSS 2.0