Vad är det för en dag idag?

Idag fyller Mina tre år! Enligt egen utsaga en STOR tjej. Vi kan inte riktigt förstå det här, var det verkligen tre år sedan lillasystern äntligen kom?




Vi kan heller inte förstå att Estridbästrid snart fyller sex år, har en glugg upptill och börjar ettan i augusti.

Hurra Hurra Hurra!


NK-ådran

Mina var på NK igår. När vi kommer innanför dörrarna hörs "DET var längesen vi var här mamma":)


Gäst i sin egen stad

Vi har checkat in@anglais (haha fick jag med den). Vi sitter här i hörnsviten (vi blev uppgraderade), eller rättare sagt L sitter här i hörnsviten. P är på relaxen som det så fint heter. Han verkar ha längtat efter den, han var väldigt snabb på att komma ner.


Vi har perfekt koll på svampen...



Vi har stor terass och värmande plädar i garderoben så att vi kan sitta ute. Behövs inte just idag men det är en gullig gest.




Vi har shoppat lite och vi har fått ett glas champagne! Även bästa Andrea har fått ett glas eftersom hon nu är 18 och eftersom hon var så snäll som hämtade Mina.



Nu blir det middag med gänget från igår, fast utan alla gulliga barn denna gång!

Bråda dagar i tvättstugan

Det är fullt upp här i Stockholm, därav inga inlägg! Det är förstås toppen att träffa alla igen. Efter stor middag hos mormor på ankomstdagen blev det två mysiga dagar hos kusinerna i Viggan. Mina hade verkligen roligt med kusin E, fast han tyckte nog att hon var lite märklig. Hela tiden sa hon "kom Edgar vi går till tvättstugan". Vad var det som var så kul med tvättstugan? Och varför gick hon inte till tvättstugan när hon nu tjatade om den hela tiden? Nej Mina sprang till lekstugan istället. Lekstuga-tvättstuga, same same but diffrent:) Efter det har vi lekt med bästa kompisen, varit på Lärkan, ätit middag med farmor och farfar, kramat stora kusinerna, varit på fotboll och hängt i mormors affär - där man för övrigt, enl Mini, bara kan ta saker!? Nu ska vi träffa gänget hemma hos Lasse, alla vuxna och alla barn!

Hem

Vi har precis engagerat en hel restaurang för att få beställa vad vi önskade. Till slut kommer en kille fram och säger "det ska bli skönt att komma hem va"? Han har rätt det ska bli skönt, det är bara 12 timmar i ett flygplan kvar! Sen kan man ju diskutera var hem är förstås... Vi ses!

Förhandling

Vi fick två brev med oss hem häromdagen. Det var brev som handlar om Estrid och Minas liv i skolan här i Shanghai. De handlade om deras utveckling, kunskaper i språk, vilka kompisar de leker med, ja i stort sett allt. En mening har fastnat, "Mina hates the thinking chair and will negotiate with the teacher to avoid time on it". Visst ser man bilden framför sig, lilla lilla Mina som rabblar argument på engelska om varför hon inte behöver sitta på stolen... Bra så:)

Helgen i korthet

Kalas, kompisfika, kompismiddag, modevisning, mingel och brunch är en kort sammanfattning av vad vi gjort denna helg. Glömde förresten en intervju i TV. Kanske hinner vi med lite shopping också!

 


Friends forever

Igår sa Mina "Mamma, you are my friend".


Show and Tell

Varje fredag är det "Show and tell" på skolan. Imorgon är temat rymden. Jaha tänkte vi och vad tar man med sig då??

Estrid kom förstås på bästa idén



Hon har ritat och klistrat hela kvällen.

Imorgon klockan 14 (08.00 svensk tid) kan ni tänka lite extra på oss. Då kommer L och E hålla ett föredrag om Sverige på skolan. Vi kommer att rita hästar, studera kartan, lyssna på sånger, läsa böcker på svenska och prata om allt det där som är så bra med Sverige. Vi har även med oss böcker på kinesiska, både Pippi och Emil!  

Ha en bra kväll!

Lovely Hongkong

Jag är på snabbvisit i Hongkong! Det går inte att säga något negativt om den ön, alldeles alldeles underbar. Gröna berg, skönt väder, bra shopping (om man nu hade haft tid för det...) och Soho. Det var dock med extra dåligt samvete som jag lämnade familjen. När jag lämnade Anfu Lu var det leksaker överallt, kläder i högar och ett diskberg som bara växte. Därtill lov och stor saknad efter Liu Mei. Fast det verkar inte gå nog nöd på dem, picknick i parken igår och lek med kompisar idag. De har inte ens tid att prata i telefonen:( L

Stockholm i mitt hjärta

Om två veckor vid den här tiden sitter vi på ett plan någonstans över Ryssland. Hela två veckor får vi njuta av Stocholm, familjen och vänner. Vi ses väl?


RSS 2.0