Vaken

Mina kör lite olika trix för att få oss att förstå att hon vill gå upp på morgonen. Många dagar skriker hon argt FILM, JAG VILL SE FILM eller gå upp NU. Vissa dagar är det SPELA iPhone som gäller. Andra dagar kommer hon tassande och vill kramas och sova liten tund till. Idag hörde vi diskret
vaken... vaken..... vaken...
Jasså prinsessan av AnfuLu vill gå upp:)

Nedan en bild från gårdagens karusell, passande nog i "prinsessvagnen".


10 x 24 x 4

I Kina är att det är svårt att få tag i god och osötad yoghurt. Via tips har vi hittat en superb yoghurt, lite som fil kan man väl säga. De levererar varje onsdag i små glasburkar som vi veckan efter lämnar tillbaka (ekologiskt förstås:)). Vi började med 8 burkar i veckan. Därefter 12, 16 och nu är vi uppe i hela 24 stycken... Varje burk kostar ca 10 kr och är inte så stora som ni kan se. Kontentan undrar ni, jamen herregud vad vi lägger mycket pengar på yoghurt.....


Uppochner

Det hjulas i tid och otid just nu. När hon går upp, före hon lägger sig, på väg till toaletten, mitt i maten, när vi pratar, under videofilmen....


Pengaguden

Just nu är det raketer och smällare för pengaguden, och det är inte lite vi pratar om. Krutröken smyger sig in. Fast egentligen har de knappt börjat, 12-slaget blir nog inte nådigt... P gottar sig förstås åt platsen på första parkett:)


Mina mot rymden


Lite Dalarna här i Shanghai


Gästblogg, från Skarpnäck (tekniker'n)

Hej !
Jag sitter och laddar upp lite video's, förlåt för att det tagit lång tid men nu får ni i alla fall se den tjusiga julbordsdansen som vi fick underhålla barnen med i väntan på tomten!
Jingle bells
Santa Claus is coming to town

/Andrea Selin

Kallt

Jag huttrar och klagar på hur kallt det är i Shanghai idag, både inne och ute. Så får jag syn på den gamla damen i hemliga gången, hon som vi säger
Ni hao till varje morgon, och inser att jag är överdriver. Hon står där i självaste gången och diskar/tvättar. Självklart är det bara kallt vatten i kranen och hur varmt har hon det egentligen i sitt lilla lilla rum bakom den lilla dörren?


Häromkvällen på Wulumuqi Lu

Kött är tydligen det man ska äta under kinesiska nyåret. Så här mycket kött har jag inte sett på gatan tidigare. Ja just det, köttet ligger på gatan...


Spring Rush

Nu laddar vi inför kinesiska nyåret, med allt vad det innebär..... Smatterband precis utanför (i?) sovrummet, första parkett till ljusshowen i form av fyrverkerier och smatterband varje kväll, tomma gator och ledighet.

I år förväntar sig myndigheterna att 235 miljoner människor reser i Kina under denna period. 235 miljoner! Det är rekord. Fast denna förflyttning har sedan länge beskrivits som världens största migration. Den senaste tiden har hemsidan för inköp av tågbiljetter haft 1 miljard visningar per dag och då har den legat nere vid flera tillfällen. Det är en kamp att få biljetter, människor måste ta ledigt från sina arbeten dag efter dag för att köa och av vilka semesterdagar tar de då kan man undra? Många reser till sin hemby för att träffa sitt barn, det är det enda tillfället på året då de träffas. För att förstå vidden av det hela rekommenderar vi filmen Last Train Home.




Förstås önskar vi alla nära och kära lycka, framgång och hälsa i Drakens år!

Mahjong

På en gemensam middag med Exportrådet kom mahjong fram, och där blev vi sittande. Jag som inte spelat på 15 år hade som mest 4 kollegor som hjälpte till och 3 som hejade på.

Gick det bra? Nej vi förlorade:(


Brolle?

Nej den här frissen slår Brolle Jr med hästlängder!


Mot avocadotanten!


Lunch

Igår åt jag lunch med denna fina tjej, och P förstås! E blev hemskickad i tisdags efter 2 timmar i skolan. Officiellt hosta, inofficiellt den jobbigaste jetlagen vi (man) skådat. Sen dess har hon sovit (och det var inte lätt att få med henne på lunch ska ni veta).


Strandliv


Godis

Vi pratar om godis och då såklart svenskt godis. Några av oss gillar syrliga gröna/rosa bubblizar. Fast vi konstaterar att även geléhallon går ner. Frågan är dock vad gillar Mina förutom choklad? Gillar hon geléhallon? Nej är svaret, "jag gillar sånadära riktiga hallon det gör jag".


Trafiken

Något gammal kolumn, ändock så träffande beskrivning av körningen i Kina och i Shanghai http://www.svd.se/nyheter/utrikes/galna-kortest-och-psykopatbilister_6720015.svd

Rader i oändlighet

Tur att det är någon i familjen som tycker att det är roligt att fylla i alla dessa blanketter. Namnteckningen är eget påfund (efter förklaring vad en namnteckning är).


Dagens på AnFu Lu

Vi är tillbaka! Dagen har vi dock tillbringat i soffan sovandes. Vi gick upp precis lagom till middagen som Sofia och Mattias bjudit in till. Efter massa god mat, lek och prat trodde vi att vi var trötta.. Men nejdå, just nu är det full fart här på AnFu. Stora frågan för kvällen/natten är om vi får upp E till skolan imorgon?


Mina och overallen

Eller rättare sagt overallen och Mina


RSS 2.0