Vi lånar

Hon har varit uppe sen kvart i sex, barnen sen halv sju....


Estrid och Estrid

Jag tänkte gå in på bloggen och sökte på Estrid på google. Nedan bland det första som kom upp.
 
Favorit hos både Estrid B och Estrid E är/var tydligen te. Koppligen till Kina finns där och elefanterna är ju alltid med, även om de sistnämnda är slitna vid det här laget.


Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson drack sin favoritdryck te två gånger om dagen: två och en halv kopp på morgonen och två och en halv kopp till lunch. Ofta med denna dikt i sina tankar.

Den första koppen fuktar mina torra läppar.
Den andra bryter min ensamhet.
Den tredje koppen letar sig in till mina torra inälvor.
Den fjärde ger mig en lätt svettning.
Den femte renar mig.
Den sjätte för mig till de odödligas rike.

Lu Tung
Kinesisk 700-tals poet

Lemongrass Tea

Vår favorit just nu!


Självporträtt


Basfakta;)


Det händer saker på ödetomten

De få husen som stod kvar revs igår, men hålet i muren fyller de igen??


Minas fröken

En av Minas läxor var att rita en bild av Ms McIsaac och skriva tre saker om sin fröken. Mina skrev nice, friendly, smart och love. Det här året verkar vara precis så där som det ska vara, dvs man ska gilla sin lågstadiefröken extra mycket och man kommer ihåg henne hela livet!
T o m Estrid, så här sista året på lågstadiet och några lärare senare, är super nöjd med sin fröken (som ännu inte finns på bild).


Veckans

I helgen har vi målat! De två tavlorna längst till vänster är med i tävlingen Anfu Art. Det är en årlig tävling och så enkelt som E+M mot M+L och finaste tavlan vinner. Vinnarna är dock ej ännu utsedda, ngn som vill rösta? Malin inspirerar och oj vad vi saknar henne redan. Mina: varför åkte Malin hem? Varför stannade hon inte längre? Ja just det hon måste plugga, men varför idag?


Estrid

Estrid går till affären för att handla och kommer hem med blommor till mamma och pappa, älskade ungen!


Art

Estrid och tavlan


Simning

Bra ritning av Mina som dyker, kolla detaljerna. Stavning och det spegelvända jobbar vi på:)


Gummibjörnar för matten


Undra vem hon fått det ifrån??

"Men Mina kasta inga facklor" apropå att vara fjantig...


Systrarna B

Storasyster har pysslat i skolan. Det blev en väska, en plånbok innehållande pengar och en mask till Mina. Lillasystern är överlycklig!


Barnen

Jag har oroat mig för att vi inte har förberett för morgondagens avfärd 07.20. Inga kläder är framlagda, ingen väska packad, matlådorna är tomma och var är låneböckerna?? Jag och P har varit på middag och vi vet knappt om läxan är gjord, förutom ett telefonsamtal där det bedyrades att så var fallet. Efter någon timme hemma ser vi det här, de är ju för underbara! Nästan allt är klart! Vi antar att E ligger bakom detta:)


Mina och de fem sinnena

En av Minas läxor var att rita av sig själv och de fem sinnena. Idag, här och nu. I mitten därnere lukt, fast det valde hon också att rita med färg på baksidan av papperet. Det var lukten av värmeljus för er som inte ser;)


Lek

Skönt att de hinner med lite lek i alla fall....


Vad en klippning kan göra

Så här i efterhand undrar jag varför vi inte gick till frisören tidigare....


Mina Fina och kompisarna


RSS 2.0