Promotion Day



Promotion Day firades i blått och gult och med bästa kusinerna från Sverige:)



Jag förstår om ni tycker att vi inte borde lägga upp denna suddiga bild, men den visar verkligen hur mycket Estrid vickar på huvudet i takt med Mr Clicketty Cane; "Wash your face in orange juice, clean your teeth in bubble gum...belly flop in a pizza, belly flop in a pizza!



Mina och kompisarna. Mina står på tur (eller kanske ska gå på tur? Lite långsökt jag vet fast i vanliga fall har barnen inte gummistövlar här i SH). När Mina tar emot sitt diplom säger fröken Miranda: "You know Mina is left handed". Inte alls på ett negativt sätt. Verkligen inte, snarare tvärtom. Tur att det inte har blivit några pekpinnar
a la svenskt 50-tal. 



Resultatet



Lite amerikanskt eller vad tycker ni? Estrid verkar tycka det är ok. Mina är lite tjurig för att hon missade när tofsen flyttades, eller har den flyttats? Varför ligger den liksom bakom och inte framför?


Vem är den där Jörgen egentligen?



En uttråkad Mina tittar på när Estrid och kompisarna möter JP...



Okej, där fick visst syrran in en bra boll!




Ja men det här var ju lite kul ändå...



Fina Mina!

Foto: Liu Lin

Sommarlov och midsommar på samma dag

Nu är det sommarlov. Mina kommer tillbaka till Tiny Tots till hösten, Estrid börjar på den stora skolan.

Estrids lärare Julia har varit väldigt bra och Estrid har lärt sig massor. Julia ska nu få barn och åka tillbaka till Australien. På Estrids sista lapp från Julia stod det:

It has been a great pleasure teaching Estrid. She is a beautiful child and I'm sure she will do very well in her future schooling years! You should be very proud!

Yes we are, thank you Julia.

Midsommar, som var samma dag som skolavslutning, firades med vänner i ett fint lane house. Oj vad sugen jag blir på att bo så. Vi hade knytis och det var hysteriskt med klassisk mat; köttbullar, jansson, ägghalvor, sill... ja ni åt väl detsamma förstås. En tjej hade t o m gjort en blomkrans. Mina somnade på soffan kl 21, Estrid lekte från det att hon satte foten innanför dörren. Inte konstigt hon somnade i taxin halv tolv.

Hoppas ni hade en bra midsommar!

Estrid&Malin&Linda.

Estrid & Malin & Linda sitter på balkongen. Estrid dricker saft och Malin dricker drink och Linda dricker vin. Estrid gjorde såpbubblor. Linda laddar sin telefon. Malin ringer Maria på datorn. Vi lyssnar på musik. Kram Estrid!

Plum rain

Plum rain det låter väl härligt tänker ni. Nja jag vet inte det, tänk Monsoon weeding. Visar man sig utanför dörren blir man dyngsur och håret ligger så där fint precis efter huvudet. Vi kommer de närmaste veckorna ha en medeltemp på 30 grader och fuktighet på 80-85%.

I dagens Shanghai Daily under scope hittar jag en bra artikel med rubriken "Surviving the plum rains"
http://www.shanghaidaily.com/nsp/Feature/2011/06/15/Surviving%2Bthe%2Bplum%2Brains/
http://www.shanghaidaily.com/nsp/Feature/2011/06/15/Protecting%2Bthings%2Bfrom%2Bdampness/

Tips nr 1 bör vara att aldrig vara mer än ett steg från sitt paraply. Tur att jag fick ett finparaply i julklapp! Den regeln finns dock inte med i tidningen, antagligen för att det är en självklarhet för alla utom för oss nya.

Tipsen rör mer sådant som "avoid icy drinks and cold food" eller "keep candies and chocolates in the fridge". Ett bra tips är att ha fem droppar eucalyptus och två droppar citrusolja i tvättmaskinen när man tvättar bomull och linne! Eller så köper man små bollar som avfuktar och lägger bland kläderna, det har Liu Mei hjälpt mig med idag.  Undrar om det är som med saltet och radioaktiviteten, de små bollarna tog slut redan igår:( Denna gång är det dock expats som rusar runt i affärerna...

Nej nu ska jag umgås med kusinerna och Jim!

Äntligen

Vi har längtat, väntat och undrat. De är snart här, jippie. Att det blir arla morgon gör inget eftersom M och M är så välkomna!

Kram


Mini och taxinen

Bilden nedan är tagen i april i Stockholm. Mina vinkar in 2an precis så som alla vinkar in en taxi i Shanghai. En helt naturlig gest i Stockholm....




Häromdagen när vi skulle åka till våra kompisar gick hon runt och ropade "när kommer den där galna taxin egentligen".

Nu är det bestämt

Biljetten är bokad och det planeras för fullt.

Estrid, Mina och Pontus kommer till Stockholm den 7 juli. Jag kommer 16 juli. 

Vi ses
Linda

Kändis

Det är väl sisådär 10 miljoner som läser tidningen...

http://shanghai.globaltimes.cn/photo-news/2011-06/662523.html

Pingis och pingpong



Estrid och Jörgen i tuff match.



Variant av rundpingis med kompisar, kompisarna mot Jörgen.  

Det var en bra dag. Flertalet spelande var så duktiga. Många var suveräna. Jörgen och Estrid var bäst.

Foto: Liu Lin

En liten kusin

Idag skickar vi en extra kram till lilla kusin Algot som föddes igår, eller egentligen en stor kram till hela familjen Backteman!

Vi är så nyfikna här i Shanghai men får ge oss till tåls sisådär 2 månader, trist. Eller förresten kanske hinner 3/4 få sig en glimt om de kommer tidigare? Hoppas det!

Kram

Pingis

Vi övar för full här på AnFu Lu. Matbordet är städat och nätet uppsatt. Pingisracket x2 var en födelsedagspresent. På måndagen blir det nämligen stor pingisturnerning i Shanghai med Jörgen Persson som den stora stjärnan. Förutom den här tjejen då
 


Självklart måste man testa olika outfits. Nu får vi se om hon vågar spela rundpingis mot Jörgen....


Födelsedag

Resor i tjänsten kan vara intressanta, inspirerande och roliga. Det är precis så jag beskriver resan jag precis var på, men ändå som jag har längtat efter dessa tre
 


Den lilla familjen hade fixat en fin födelsdagsmiddag (maten kunde dock ha varit godare, men det var ju inte deras fel...)



Gulliga Liu Mei gav en enorm bukett.



Sist men inte minst, skumpan låg på kylning.

Så det så

Storasyster till lillasyster vid frukostbordet: Nej nu tycker jag att du kommer hit och sätter dig och tar det lite lugnt...


En fin kille

Vi har äntligen börjat rensa lite bland de kartonger vi fortfarande inte har packat upp (läs bokhyllan). Jag som inte ville ta med bokhyllan men ALLA böcker och allt annat blev helt lyrisk. Vilka fynd!    

I bokhyllan på Ynglingagatan hade vi en låda med foton. När vi öppnade lådan här på AnFu Lu var det den här fina killen vi såg först 


Världens finaste Ernst. Bara några månader tidigare gick han tillsammans med Andrea och Manda före oss in i kyrkan.

Idag blir det en extra kram till dig Ernst! Vi saknar dig.


Tillbaka till verkligheten

Idag har vi varit i Panmunjom, den demilitäriserade zonen mellan syd och nord. Det var surrealistiskt, och förstås väldigt intressant. Inga snabba rörelser var uppmaningen. Helt plötsligt inser jag att jag står där och viftar, en fluga var nämligen precis vid mitt ansikte.... Imorgon är en stor dag på många sätt, framförallt för att jag får träffa E, M och P igen!

RSS 2.0