100%



Vi har letat efter kakao som ni vet. Av ovan är en importerad från Hongkong, en köpt på västerländsk affär i Kina. Båda består av 100% kakao. Eller?

Free play

Igår stod det "In free play Estrid wanted to clean up the crayon cups!"
Att Estrid vill ha ordning och reda det vet vi.

Att Mina gör som hon vill och lite till det vet vi också:) Sen kan man diskutera diverse stolar och kallelse till rektorn tills man blir galen.

Pyjamasparty

Estrid har kalas (igen) nu på lördag, så här i efterhand skulle vi förstås ha bjudit in till pyjamasparty.



Ett vanligt fenomen i Shanghai, men jag vet inte om jag skulle göra det...


6 år


6-årsdagen firades förstås med sedvanlig frukost på sängen (nej mormor ingen tårta endast macka och yoghurt hur konstigt det nu kan vara:)).
På kvällen, enligt Estrids önskemål, blev det tacomiddag med kompis A och hans familj. Det blev fredagsmys på torsdagen, inte så dumt!

Fast det blev inte så många bra bilder tyvärr....



Inte var tårtan så uppskattad heller (förutom av oss vuxna). Vi har letat och letat efter kakao för att kunna göra önsketårtan kladdkaka, men kakao här är inte som kakao i Sverige. Ibland blir man galen. Nu är uppdraget att leta lite lite till inför lördagens kalas, t o m en önskan "mamma kanske finns det i Hongkong?"   

Det bästa med hela födelsedagen enl E var förstås att A sov över. Dagen efter på väg till dagis hittade alla barnen något inför fredagens obligatoriska show and tell; en sten, en taxi som körde snabbbt och ett rödljus.  

(ovan skrivet av L)

Tack för hälsningar, grattis och de presenter som skickats. Tack och Kram Estrid


Årsavslut

Idag är det Estrids sista dag som 5-åring och redan i början av veckan hördes "på min sista middag som 5-åring vill jag äta blodpudding". Imorgon blir det en annan favoriträtt, mer om det senare.  

Estrid har blivit en stor tjej. Hon har tappat tre tänder och har just nu en glugg upptill (hon berättar gärna om hur det gick till). Hon pratar engelska allt som oftast. Hon översätter från kinesiska till svenska i situationer där hennes föräldrar ser ut som två frågetecken. Hon kan läsa. Hon är väldigt duktig i skolan. Hon är helt enkelt Estridbästrid och förstås tjoobiloobi och tjoobis och babba och hetti och Etlid....

 


Mina mår bra



Gudskelov säger vi på AnFu Lu.


Mummy this and Mummy that

Mamma har allt som oftast blivit Mummy...



Mummy we fikar and dricker Apple Juice. Haha när vi flyttar hem blir det nog med svengelska i flyttlasset, särskilt tungt blir det nog i Minis baggage.



Det här var tre-fyra timmare före den stora tröttheten slog till, igen:(


Kulinariska Shanghai



En lagom stor och extra god Entrecote på La Salaya



En halv gris på Westin



Peking anka a la Polen.



Äggmacka på AnFu Lu.

Och till det dricker vi



Några ögonblick av vårt liv just nu!

Mother's Love Lunch



Häromdagen var det lunch för mammorna. Barnen sjöng två fina sånger, vi fick en "flower basket", de bjöds på pizza och vi fick fina presenter.
 

Eftersom Estrid är lika kramig som sin far kan ni säkert förstå varför jag fick tårar i ögonen. Dörrhängaren är nog den bästa presenten någonsin.

Mina var med i kören och de sjöng 

I love you. You love me.
We're a happy family
With a great big hug and a kiss from me to you
Won't you say you love me too.


Närmare 30

De senaste två dagarna har det varit väldigt varmt, närmare 30 grader. På 15e våningen åker ACn på direkt och den är inställd på 19 grader. Jag (Linda) stänger av, det blir för kallt och det låter lite för mycket... Strax därefter är ACn på. Jag stänger av. Trot eller ej ACn blåser kall luft i alla fall. Jag väljer att höja till 21 grader. En minut senare står ACn på 19. Ja då vet ni vad vi gör, så här kommer vi hålla på tills oktober.

Ha en trevlig söndag!

Shanghai

Vi är tillbaka i Shanghai. Vår sömn är förstås inte bra, vi sover i omgångar och som allra bäst när vi ska gå upp. 

Men Shanghai är ändå underbart.

Det är varmt. Det är grönt och lummigt, 


det är cyklar med ringklockor och stora lass....  



Det är parkliv med klöver (ajaj).

Det är publik. Efter en stund kom massor av frågor, "Två barn? Har ni två barn?" "Har ni två flickor?" Det är sorgligt, väldigt sorgligt att dessa frågor ofta ställs.

(Be)Håll Sverige Rent

Häromdagen stod det i Estrids "Today at School" (dvs det papper de får hem varje dag):
"When discussing 'saving the Earth' Estrid talked lots about how clean Sweden was..". 

Jag frågade om hon tyckte Sverige var rent och varför hon tyckte det? Var det någon skillnad mellan Sverige och Kina? Svaret var "Ja mamma, i Sverige är det rent och liksom blå himmel och så. Och man kan bada". Inte lika utförligt som "talked lots", men ändå. Kloka, fina, underbara Estrid. En Sverigefrämjare i tiden!


 







1500 spänn minst!

Idag låg detta vykort på jobbet



På baksidan stod mitt och Pontus namn, adressen till jobbet och



två tandläkartider!? För det första två veckor försent, för det andra under den tid vi var i Sverige vilket innebär att vi hade kunna dykt upp, om vi nu vetat om det förstås... Sist men inte minst om de skickar räkningen till Kina går den nog till inkasso före vi ens har sett den.

Haha underbart, de har direkt fått två (tre) patienter som kommer att återkomma!

Tack Ted!

Kompisar



Tre fina kompisar som känt varandra sen de var ett år, t o m längre.

Sleepless in Shanghai

Klockan är efter 2 och här på Anfu Lu sitter 3/4 av familjen och äter knäckemackor. Undra om vi somnar om igen?

RSS 2.0