Yoghurt

Vår nya yoghurtmaskin är super! Gott och mycket billigare än tidigare, win win helt enkelt;)


Helgens festligheter sätter sina spår

Det har varit kalas i dagarna 3;)


Ny kamera i födelsedagspresent

Instax is da shit


Estrid

Estrid har varit borta för mycket de två senaste månaderna. Det pga vattkoppor, besök i Sverige och ont i öron, mage, hals och flytt..

Idag kom ett omdöme från hennes svenska lärare och fråga varför

"Estrid är duktig, hon läser och skriver bra och är allmänbildad, hon medverkar alltid på lektionerna. Hon är kavat och fungerar bra i grupp, hon verkar inte heller ha några problem med att få kompisar. Så kan det beror på att hon tycker det är för enkelt och det blir tråkigt?"

Kan faktiskt vara så att hon tycker det är lite för lätt, den vanliga skolan är ju precis tvärtom... Fina ord i alla fall!


Estrid och språket

Estrid kan vara slarvig när hon skriver på engelska bara sådär och hon har förstås lite svårt att skriva vissa ord på svenska. Men hennes skrivstil på engelska är super och hennes tecken på mandarin får toppbetyg! Lägg därtill pinyin, då är det inte slarvigt:)


Inte trodde jag

Aldrig trodde jag väl att "she cooks my best soup" skulle vara med på Minis topplista över varför hon älskar sin mamma! Fina Mina, hon som alltid påminner mig om brännsår och soppa överallt och dessutom säger "men mamma kan du det" varje gång jag funderar på att laga mat (notera funderar...). Men jag är bra på andra saker också tydligen;)


Mother's Day

Överraskning så här på mors dag enl Kina och USA (och kanske fler länder?). Frukost på sängen, fina ord, teckningar, kort och ett par gummistövlar:) Älskade barn! Stor förväntan på svenska mors dag om två veckor:) P såg lagom överraskad ut när jag sa det....

Grattis mammorna:)

 


Field Trip

Lite annorlunda utflykter här. Notera agendan, minsann en "Happiness Factory Movie"...

Ja Estrid som älskar Cola lär få en toppen dag;) Pappan lär nog vara nöjdare med att vara "chaperone" på denna utflykt än den till grönsaksmarknaden häromsistens. Var dag har sin produkt!


Och Mini kollar Fixa rummet på SVT

Lyckligt ovetandes om att de i Sverige glömda läxorna har skickats av mormor och laddas ned i skrivandes stund;)


Inringd experthjälp:)


Estrids nattmacka

Gruyère och stark salami:)


RSS 2.0