Favoriter

Hittills har vår helg varit toppen. Fredagen började så här



 
Uppgiften var att ta med sig en favoritksak (Estrid) och favoritkläderna (Mina). Det ser lite stelt ut kan man tycka. Men så här uppradade är vi varje morgon precis före vi går. Alla har koll på sina saker, håret är kammat och vi är aldrig aldrig ute i sista sekunden...

På kvällen var vi vuxna på fest. Vår första här i Shanghai faktiskt (eller ja vår första sen vi landade i augusti förstås). Barnen var med Liu Mei och det gick bra, eller det beror förstås på vem man frågar. Estrid säger sig nämnligen ha gråtit hela tiden, "hela tiden mamma, ända tills vi badade grät jag". "Ok men när badade ni då, direkt när vi gick?" "Nej, nja, ja kanske..."

Idag har vi sovit länge, ätit frukost ute, varit på jobbet, läst kontrakt, försökt läsa Pippi på kinesiska, ringt mormor så tidigt det bara går, badat, shoppat, sovit igen, förundrats över regnmassorna och gjort naglarna. Vi har även varit på vår första middagsbjudning. Att grilla i en trädgård i Shanghai var precis vad vi behövde. Dessutom fanns där tre flickor i åldrarna 6, 3 och 1. Det finns en tjej som har längtat efter att leka och att leka med någon som förstår vad hon säger. Ett plus var förstås att det var någon som var ett år äldre. De har lekt i 5 timmar i sträck och hade nog gärna lekt mer om de fick.

Nu håller vi tummarna för att söndagen inte innebär en tyfon.

kram


Kommentarer
Postat av: mormor

Mysigt hela dagen -är ni sugen på hus med trädgård nu efter grillningen? Kul med kompisar, hoppas ni slipper tyfon - var försiktig.själv har jag bara chillat hela dagen som Manda säger - hoppas jag nu förstår rätt vad det är! Puss o kram

2010-09-11 @ 21:59:27
Postat av: linda

Vi har pratat om alla varianter av hus här. Några av oss skulle gärna bo i ett gammalt hus, där vi kan grilla på terassen/gräsmattan och E&M kan springa/hoppa som de vill - fast det gör de ju ändå:). Nu får vi ett compound mitt i french concession,vi får tre balkonger och det kan bli bra. Kan man göra något på Daisy?

2010-09-15 @ 19:59:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0