Flytt och annat

Här hinner vi inte med så mycket annat än att packa ner, packa upp och packa ner igen. Vi funderar över varför vi har så många saker och varför vi just nu inte har de saker vi behöver. Det innebär att vi måste handla en del. Tråkigt;) Vi har köpt lakan, ljusstakar, ljus, kinesisk dammsugare, en avancerad riskokare, handdukar, städmedel, tabortluktenfråntoalettenmedel och en hel del annat.

Vi har också köpte en lampa. I Kina gillar man annars starka lampor i taket och det finns såklart i hela lägenheten. Till barnens lekrum köpte vi därför en liten "rislampa" så att det skulle bli lite mysigare i den fönstersmyg där de tittar på utsikten från 15e, leker, ritar, pysslar eller läser. Lampan var ett impulsköp, en nyhet på Ikea och kostade 49 RMB (lite mer i kr kanske 56?) - så nu har vi en enda lampa som vi flyttar runt i lägenheten för att få en någorlunda behaglig belysning där vi är.

Imorgon firas Mid-Autumn Festival, ibland Moon Festival, i Kina. De som går i skola/på dagis i Kina och de som jobbar på kinesiska företag är lediga. Det firas vad vi förstått framförallt med att bjuda på mooncake, vad med detta innebär får vi berätta om imorgon.

God natt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0