Zoo


Idag har vi varit på Shanghai Zoo. Det var stort och det var väldigt många djur, så många att vi säkert missade flertalet. Men vi såg i alla fall pandor, elefanter, lejon, tigrar, giraffer och apor.

Picknicken med bokstavskex från Ikea, äpplen och vatten stod högt på listan och diskuterades mycket. Vi  klunsade t o m i taxin om vem som skulle få lägga ut filten. E hade tänkt till och hade med sig löjliga familjen så att vi kunde spela några gånger. Hon hade också gjort sig extra fin med hög midja och tröja instoppad, därtill solisar...



Pandorna var förstås extra intressanta. Men den stackars pandan nedan fick oss vuxna att bli lite sorgsna. Den gick samma runda, stora varvet som är det han går på bilden nedan och lilla varet som var runt trädet ni ser skymta till höger. Mellan dessa varv gick den upp för rampen mot den lilla dörren och vände. Om och om igen. Ringarna kring ögonen gör ju inte saken bättre.

Pandan verkade dock ha det ganska bra jämfört med vissa andra djur. Estrids ständiga fråga var varför det låg så mycket skräp som pet-flaskor, gammal mat, burkar etc inne på djurens områden. Vad svarar man en femåring på den frågan? Det verkar som folk kastar det de har i handen, allt för att få djurens uppmärksamhet. Men varför  kan man ju inte förklara, tråkigt är det.  


  


kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0