Snö.

Vi var inställda på att vi inte skulle få se snö i år. Vi har hört att det kan bli riktigt kallt i Shanghai. Fast snöa? Nej det snöar sällan i Shanghai, sist det snöade var 2008. Igår blev vi därför väldigt förvånade när vi kom ut vid lunchtid och snön yrde. Under eftermiddagen kom det mer och mer snö. Samtidigt som snön spred sig över staden blev det förstås trafikkaos. 

E ville förstås gå ut och leka i snön. Kaos på gatorna innebär dock inte att det är mycket snö. Vi kunde se snö på taken till de mindre husen och kanske lite lite på de små gräsområden som finns runt omkring. Som exempelvis gräsområdet utanför vårt compund. 


 


E rullar, rullar och rullar Sen kom hon på att hon ville ta upp snöbollen till vår balkong och sätta ett ljus i den, som en snögrotta. Vakterna sa dock nej. E kastade snöbollen utanför dörren, precis som de sa att hon skulle göra. Sen hörde jag tyst "här kämpar man och kämpar, så måste man bara kasta...".

Det är sant. Något måste vi väl ändå åstadkomma efter allt slit? Vi gick tillbaka och resultat blev




en snögubbe.




Once in a life time?

Kommentarer
Postat av: mormor

Liten snögubbe,men ändå blev det en fiiiin en!

Här är det tjusigt med frostiga träd och snön hänger från taken!Ibland är det plus en grad och i nästa minut är det - 10 grader, väderguden är inte nådig i år-kram

2010-12-16 @ 23:54:18
Postat av: Andrea

Hallååå, hoppas inte snön ligger kvar tills vi kommer. jag vill nog slippa det :p



Men jag undrar, var är Minisen? sov hon?



2010-12-17 @ 08:00:12
URL: http://ddea.blogg.se/
Postat av: Berit

Åå vad fin!

Den blev verkligen väldigt fin, snögubben i Shanghai. Bra gjort att gå ner igen och föreviga den vita, fina lilla gubben... jag hade nog varit väldigt rebellisk och stoppat ner snögubben i en påse och smugglat in den... typiskt mig!

Hoppas ni har det finfint, vi har snökaos modell värre. 10 cm till snö och snöoväder igår och idag? är det dags för traktorn att "skynda sig" hit och ploga, små gångar mellan bilarna som är översnöade, skottar han. Helt bedrövligt och trafikfarligt.

Snart är det dags för besök, ni må tro att de är spända, de som bor hos mig... de glädjer sig enormt till att få träffa er alla fyra och få rå om er! Nu är det dags för 112-dags, kramar skickas härmed till er allihop.

Berit

2010-12-17 @ 12:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0