Nihao

skriker Mina och springer in till Liu Mei som lagar mat i köket, Nihao Nihao Nihao (dvs hej hej hej på kinesiska). Vissa saker fastnar lättare än andra. Zai Jian är svårare. Sen är det ju också svårare att säga hejdå, det har vi verkligen fått erfara.
I det lilla köket, utan ordentliga kastruller och annat som behövs, gjordes många rätter. Estrid var hjälpreda och det var verkligen så gott!

Första dagen i "vardagen" gick bra. Estrid fick bara toppenbetyg vid hämtning (vi får hem ett papper med vad de gjort, hur de uppför sig, vad de ätit och om de varit på toaletten själva!). Hon berättade dessutom att hon lekt med Frida, en svensk tjej i en annan klass och att det var kul. Dessutom hade någon gillat hennes nya klänning, en klänning som hon valt själv. Den har som en brosch av snäckor och är jättefin. 
Det gick även ok att lämna Mina. Men på hennes papper stod det att hon hade varit tyst. Ja det kan hon ju vara, någon gång ibland. Kanske finns det en stund när hon inte pratar eller gestikulerar samtidigt? Kanske finns det en liten stund när hon tänker och försöker säga något samtidigt. Oftast kommer det en massa klokheter. Tillbaka till papperet, det stod att hon hade ätit och det är bra!

Andra dagen (idag alltså) gick inte så bra, inte på något sätt. Inte för någon av oss. Det känns som att vi alla samtidigt träffades av något. Förmodligen hemlängtan, den kommer och går men just idag var den nog värre än värst.....

började bra men
kram


Kommentarer
Postat av: Kajsa

HEJ!

Skrev ett inlägg till bloggen på jobbet idag men tror att det försvann. Jag och barnen har tittat på kort på er och saknar er. Ni är såå långt bort. Det är jätte roligt att läsa om hur ni har det, har tänkt på er. Olle har tittat i sin kartbok och sett vart Kina ligger.

Allt här hemma är bra, mest regn, hämta lämna på dagis. Längtar redan till helgen.

Kram

2010-08-31 @ 19:11:31
Postat av: Farmor

Allt kommer att bli bättre och bättre, tar bara lite tid. Jättekul att det går bra för Estrid. Mina kan ju i alla fall säga Nihao, snart kommer även hon att prata och gestikulera som vi är vana att se henne. I dag är det "bara" 10 veckor tills vi kommer. Jättemassa kramar från oss

2010-08-31 @ 20:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0