Fascinerande saker

finns det massor av i Shanghai;
Vi har sett en man som drog en kärra fylld med massa olika sorters rottingstolar. Vi pratar om kanske 40 olika stolar som han bar omkring på med hjälp av en liten liten kärra och det i den här värmen. Det var ett långt tåg av stolar som stoppade trafiken.

Vi har också sett en blomsterhandlare som cyklar runt med galet många gröna växter på sitt flak. Bara gröna växter. Därtill en man som klättrade obehindrat i träden i French Concession (E är bara lite avundsjuk).

Idag såg vi riktigt stora krabbor och humrar som levde i olika akvarium. En del är väldigt håriga dessutom.

Vi har även upptäckt att en del taxibilar har TV, eller snarare reklam som man kan trycka runt lite bland och därmed fördriva tiden i de köerna som man nästan alltid hamnar i. Dessutom har det blivit en uppgift i baksätet att se vad taxichauffören har med sig att dricka. Te, vatten som oss, eller vad? (Mina är initiativtagare till denna nya lek)

Vi får inte glömma cyklisterna på de lite äldre cyklarna som plingar i sina riktigt riktigt gamla ringklockor, vi pratar ringklockor som man slår i själv. Det låter bra.


Det som E tycker är mindre fascinerande, t o m sorligt, är att;

Vi inte har sett en enda djuraffär. Var kan man köpa ett husdjur i Shanghai? Vi behöver ett djur som man kan gosa med nu ganska snabbt (det beror på vem ni frågar förstås...). Jag och P försökte med krabborna i akvariumet och fick inte ens något svar på en så konstig fråga.

Vi inte är i Sverige

Vi inte får träffa kusinerna, mormor, farmor, farfar, kompisarna och alla alla alla ni som vi älskar och tycker så mycket om när vi vill.


Vi avslutar med ett erkännande: Jag (linda) vann inte måntävlingen, en dag fel. Så rättelse i tidigare inlägg. Inte undra på att de andra tre tävlande såg frågande ut när jag gick runt och gjorde high five,skrev om det i bloggen och annat. P hade dock koll på månen - det trodde jag inte. Fortfarande vet vi inte priset men det gick till E o M, och det handlar nog om godis eller noonötiingar. Fast de sistnämnda är snart slut. Sedan igår är även vällingen slut.... fast vi hoppas på morgondagen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0